Autodesk Inventor

Autodesk® Inventor® je programska oprema, namenjena 3D načrtovanju v strojništvu. Omogoča izdelavo 3D digitalnih prototipov, njihove vizualizacije in preprosto pripravo tehnične dokumentacije, skladne s svetovnimi standardi tehničnega risanja.

Oglejte si video (2:50 min.)

Kaj je novega v različici Inventor 2021

Nove zmogljivosti v Inventorju 2021 izboljšujejo potek načrtovanja s povečano zmogljivostjo, razširjeno medoperabilnostjo in novimi oblikovalskimi orodji.

Podroben opis vseh funkcionalnosti v programu Autodesk Inventor boste našli na straneh

autodesk.com/inventor

Dokumenti v 3D

Letos bodo razvijalci programske opreme Inventor® preverjanje izdelkov na osnovi modela (MBD – Model Based Inspection) vključili neposredno v vaš delovni proces. Odkrili boste zmogljive funkcije geometrijskega dimenzioniranja in toleriranja (GD&T), s katerimi boste lahko informacije o proizvodnji vključili neposredno v model 3D. Podatke uporabite v izpeljanih risbah 2D in datotekah PDF v 3D obliki, ali v proizvodnji v nižjih stopnjah in dajte izdelke v uporabo hitreje. Kupiti ni treba dodatnega modula, saj vsaka naročnina programske opreme Inventor® vključuje funkcijo MBD.

Hitrejši izris kompleksnih sestavov

Želeli ste hitrejše sestavljanje in to vam ponujamo, s hitrejšo izdelavo vizualizacij in izbiro komponent za hitrejše delo. Poleg tega smo pomembno izboljšali risbe s hitrejšim ustvarjanjem pogleda in boljšo grafično zmogljivostjo na velikih modelih.

Združljivost z drugimi vrstami datotek

Seveda lahko v programski opremi Inventor 2021 odpirate datoteke različice iz leta 2017. Najnovejša različica pa uvaja tudi obratno združljivost — uporabniki programske opreme Inventor 2017 lahko izkoristijo prednosti funkcije AnyCAD in v svojih načrtih uporabijo datoteke, ustvarjene s programsko opremo Inventor 2021. To pomeni, da bodo lahko pri vašem prehodu na Inventor 2021 sodelavci in dobavitelji s programsko opremo Inventor 2017 še vedno imeli dostop do vaših podatkov, zato ni razloga, ki bi vas zadrževal.

Hitrejše načrtovanje z bolj intuitivnim vmesnikom

Na podlagi povratnih informacij resničnih uporabnikov smo izboljšali vmesnik Inventor. Iskanje in filtriranje je robustnejše. Novi zavihki omogočajo hitrejše krmarjenje. Interaktivne plošče, bogate z informacijami, vam bodo prihranile brskanje. Več podatkov o risbi na zaslonu pomeni manj klikov. Ukazi, na primer za mere, so osveženi za učinkovitejši delovni postopek in več podatkov, ki so vam na voljo hitreje.

Poenostavljen model za BIM

Ustvarjanje vsebine za uporabo v arhitekturi, projektiranju in gradbeništvu je ključna poslovna priložnost za naše številne stranke. S programsko opremo Inventor 2021 lahko odstranite informacije in objavite svoj model 3D neposredno v formatu Revit — s tem boste poenostavili model, zaščitili svojo intelektualno lastnino in zmanjšali velikost in zahtevnost datoteke.

Priprava na future of making things

Če imate programsko opremo Inventor v sklopu zbirke programskih orodij Autodesk Product Design Collection, imate dostop tudi do orodja Fusion 360, kar je odličen način za odkrivanje naslednje generacije načrtovanja in proizvajanja izdelkov. Delo s programskim orodjem Fusion 360 vam bo omogočilo združevanje tradicionalnih kategorij CAD, CAM, simulacije in upravljanja podatkov v eno samo sodelovalno platformo, ki zmore vse. Najboljše od vsega je, da jo kot naročnik že imate.

Dodatne informacije in nasveti

Prihranite do 30 % pri menjavi vaše stare licence za 1- ali 3-letni najem zbirke Autodesk Product Design Collection, ki vsebuje 13 bistvenih programov – od trenutno popularnih Autodesk Inventor-ja in AutoCAD-a, do programov prihodnosti, kot je npr. Autodesk Fusion 360.
Z dodatnimi nasveti vam bomo pomagali pri izbiri pravega paketa za vaše delo in poiskali najbolj ugodne načine licenciranja.

Pokličite 01 530 11 18