marec 2020

8mar - 9mar 809:00mar 9Strategije dela z obsežnimi sestavi v Autodesk InventorjuTečaj09:00 - 13:30 (9) Cena: 270 € + DDV Trajanje: 2 dni/10 šolskih ur

VEČ

Podrobnosti

Težko je določiti kdaj gre za delo z “Obsežni sestavi”. Odvisno od računalniške opreme, se lahko delo v Inventorju upočasni že po odprtju sestava z nekaj deset kosi, lahko pa se to zgodi uporabniku, ki uporablja tisoč in več kosov. Obsežni sestavi z množico podatkov, ki jih mora obdelovati računalnik, zelo bremenijo njegov procesor kakor tudi spomin RAM. Glede na starost in zmogljivost razpoložljivega računalnika lahko delo z obsežnim sestavom predstavlja velik izziv z zastoji. Na tečaju bomo predstavili kako Inventor obravnava sestav, kako pripraviti računalnik za delo z obsežnimi sestavi. Prikazali bomo načine za poenostavitev sestava, da bi le ta zasedel čim manj spomina RAM. Opisali bomo strategije priprave sestavov in funkcije Inventorja namenjene delu z obsežnimi sestavi. Poenostavitve prikaza sestava so uporabne v primeru potrebe po zaščiti avtorskega dela in takrat, ko prikaz detajlov sestava ni potreben.

Govorili bomo o načinih za pohitritev izrisa takih sestavov, ki so procesorsko najbolj zahtevni.

Kdo naj se udeleži tečaja?

Tečaj namenjamo obstoječim uporabnikom programske opreme Autodesk Inventor, ki oblikujejo obsežne sestave ali se pri delu s sestavi srečujejo z upočasnjenim delovanjem računalnika. Tečaj bo več kot dobrodošel za vse, ki se pri svojem delu s sestavi srečujejo z omejitvami računalniške opreme (hitrost procesorja, velikost RAM-a). Zaželeno je poznavanje dela v okolju Windows in osnove dela s programom Excel.

Cilji izobraževanja

 • Razlaga datotečnega sestava Inventorja;
 • Kako Inventor išče datoteke sestava;
 • Nasveti za pripravo in vzdrževanje računalnika za delo z obsežnimi sestavi;
 • Strategija priprave Projektne datoteke;
 • Strategije prikaza obsežnega sestava;
 • Ukazi za poenostavitve prikaza sestava – razbremenitev RAM-a;
 • Ukazi za okrnjeni prikaz obsežnega sestava – skrivanje detajlov;
 • Strategija za hiter izris obsežnega sestava – Risba;

Tečajniki prejmejo

Udeleženci izobraževanja bodo na tečaju prejeli poosebljen PDF izpis predstavitve, ki jim bo v pomoč pri kasnejšem delu s programom.

Termin

8 (Nedelja) 09:00 - 9 (Ponedeljek) 13:30

Lokacija

Predavalnica CGS plus d.o.o.

Brnčičeva ulica 13, SI-1000 Ljubljana

Trajanje

2 dni/10 šolskih ur

Cena

270 € + DDV

Prijava

Povprašajte za termin!

  Privacy Preference Center

  X