Podjetje Autodesk je v zadnjem času močno povečalo aktivnosti pri ugotavljanju legalnosti uporabe licenc za svoje programe. Zato bodite pozorni, da licence Autodesk uporabljate skladno z licenčnimi določili podjetja.

 

Najpogostejše napake, ki se pojavljajo pri uporabi licenc

 

  1. Imeli ste trajne licence za Autodesk in aktivno vzdrževanje le-teh. Odločili ste se, da vzdrževanja ne boste podaljšali, zato:
  • vam v uporabi ostane verzija programske opreme Autodesk, ki je bila aktualna na dan prenehanja veljavnosti vzdrževanja;
  • vse predhodne verzije morate v 120 dneh po poteku vzdrževanja odstraniti z računalnikov.

 

  1. Imeli ste trajne licence Autodesk in aktivno vzdrževanje le-teh. Odločili ste se za zamenjavo licenc za najem po subvencionirani ceni, zato:
  • morate prehod na licenčni najem narediti skladno z navodili, ki vam jih pošlje Autodesk;
  • na portalu Autodesk imate dostop do novih namestitvenih datotek in predhodnih verzij, ki vam pripadajo. Vse namestitve morate prenesti s svojega portala Autodesk;
  • na portalu Autodesk morate ustvariti uporabnike licenc in jim dodeliti licence;
  • v 120 dneh morate odstraniti aktualno in predhodne različice programske opreme Autodesk, ki so bile nameščene kot trajne licence.

 

  1. Preizkusne različice programske opreme Autodesk ne morete spremeniti v komercialno licenco. Potrebna je ponovna namestitev z vašega portala Autodesk.

 

Licenčna določila za programsko opremo Autodesk si lahko ogledate na povezavi:

–           https://www.autodesk.com/company/legal-notices-trademarks/software-license-agreements-legacy

–           aktualna licenčna določila (2020) pa na https://download.autodesk.com/us/FY19/Suites/LSA/en-US/lsa.html

 

Za dodatne informacije nas lahko pokličete na telefonsko številko 01 530 11 00 ali nam pišete na elektronski naslov info@cgsplus.si.