Odkrijte pravi potencial 3D tiskanja

Spoznajte 3D tiskalnike HP Jet Fusion

Oglejte si video

Storitve 3D tiskanja

V podjetju CGS plus d.o.o. vam nudimo tudi storitev 3D tiskanja. Uporabljamo tehnologijo 3D tiskanja HP Multi Jet Fusion, ki omogoča hitro izdelavo manjših serij funkcionalnih izdelkov. Ti so po kvaliteti primerljivi z izdelki iz brizgane plastike. Seveda pa je tehnologija primerna tudi za izdelavo prototipov.

Prednosti:

 • hitra izdelava
 • orodje za izdelavo ni potrebno, potrebujemo le 3D model
 • hitra in učinkovita optimizacija izdelka v fazi razvoja
 • cena izdelave ni odvisna od geometrije izdelka
 • personalizacija izdelka ne vpliva na ceno
 • natisnjen izdelek ne potrebuje dodatne obdelave
Povpraševanje za 3D tisk

Prenesite obsežna navodila za oblikovanje prilagojeno HP Multi Jet Fusion aditivni proizvodnji.

HP Multi Jet Fusion Handbook

Materiali

Na osnovi odprte platforme HP in sodelovanja z vodilnimi partnerji razvijamo niz novih materialov z visoko stopnjo ponovne uporabljivosti, kot so npr. steklene kroglice ter elastomerni in polipropilenski materiali prihodnosti. Ti materiali, razviti za tehnologijo HP Multi Jet Fusion, preizkušajo meje ustvarjanja funkcionalnih delov, optimizirajo stroške in kakovost dela, hkrati pa zagotavljajo visoko in v mnogih primerih vodilno ponovno uporabljivost po najnižjih stroških na kos.

HP 3D HR PA11

Primeren za izdelavo kakovostnih elastičnih delov po najnižjih stroških

TEHNIČNI LIST

HP 3D HR PA12

Večnamenski in cenovno ugoden termoplastični material za izdelavo močnih delov, ki omogoča oblikovanje lahkih konstrukcij z visoko barvno enakostjo.

TEHNIČNI LIST

HP 3D HR PA12 GB

Primeren za izdelavo trdih, cenovno ugodnih in visoko kakovostnih delov

TEHNIČNI LIST

Lubrizol ESTANE® 

Material Lubrizol ESRANE ima visok faktor odbojnosti in nizko obrabo na praske

TEHNIČNI LIST

BASF Ultrasint™ TPU01

Odličen material za dele, ki potrebujejo dobro odpornost na udarce, odboj energije in gibljivost.

TEHNIČNI LIST

Obdelava - barvanje

3D natisnjeni izdelki so sive barve, po dogovoru pa jih lahko s tehnologijo potopnega pigmentiranja pobaramo na črno


3D materiali in aplikacije HP

Da bi pomagali vašemu podjetju v pripravah na prihajajočo dobo digitalne proizvodnje, se pri HP-ju trudimo z iskanjem novih materialov, ki bodo premostili tradicionalne zadržke prehoda na 3D tisk – stroške, kakovost, učinkovitost in raznolikost. To počnemo s pomočjo naraščajoče ponudbe HP-jevih praškov in odprtega modela platforme, ki spodbuja sodelovanje tretjih oseb in širjenje vrst materialov.

Več o materialih

Reference:

 • Domel, d.o.o.
 • MAHLE Electric Drives Slovenija d.o.o.
 • Pipistrel d.o.o.

Nov način izdelave prototipov in proizvodnje sestavnih delov

Člen verige, natisnjen v 30 minutah s tehnologijo HP Multi Jet Fusion, tehta 113 gramov in lahko dvigne do 5 ton.

Tehnologija HP Multi Jet Fusion dosega nove ravni kakovosti dela pri rekordnih hitrostih.

HP tehnologija prinaša tako ekonomična razmerja izdelave, da lahko 3D tiskanje postane uspešna alternativa klasični proizvodnji.

Oglejte si 3D tiskalnike v živo

Oglasite se v našem demo centru na Brnčičevi ulici 13 v Ljubljani, kjer vam bomo prikazali njihovo delovanje in odgovorili na vaša vprašanja.

Rezervirajte termin

Ugotovite, kateri tiskalnik HP Jet Fusion 3D je najprimernejši za vas

3D tiskalnikHP Jet Fusion 4200 3D

Tiskajte kakovostne izdelke do 10-krat hitreje1 in po polovični ceni2. Idealen za tisk industrijskih prototipov in produkcijskih izdelkov v količini 300–699 delov na teden.

Prikaz v živo

Produkcijski 3D tiskalnikHP Jet Fusion 5200 3D

Statistična kontrola kakovosti, nižja cena natisnjenih izdelkov, uporaba novih materialov, velika hitrost, zmogljivost in ponovljiva natančnost izdelave so odlike najnovejšega HP-jevega 3D tiskalnika.

Več o tiskalniku

Barvni 3D tiskalniki HP Jet Fusion 500/300 3D

Izdelujte uporabne dele v polnih barvah, črni ali beli – z nadzorom nad voksli – hitro in učinkovito8. Idealen za mala/srednja podjetja za razvoj izdelkov, oblikovalske studie in univerze.

Več o tiskalniku

Spoznajte delovanje tiskalnikov HP Jet Fusion 3D 4210/4200

Odkrijte nov način izdelave prototipov in proizvodnje funkcionalnih izdelkov – s kakovostnimi rezultati, do 10-krat hitreje1 in po polovični ceni2.

Prenesite tehnični list

Dodatne funkcije, ki so na voljo samo na tiskalnikih HP Jet Fusion 3D 4210/4200

 • Uporabite napredne in prilagojene načine tiskanja za nadzor mehanskih, funkcionalnih in estetskih lastnosti ter natančnosti in hitrosti.
 • Izkoristite napredni nadzor kakovosti dela med tiskanjem.
 • Za nujna opravila dodajte dele medtem, ko tiskanje že poteka.
 • Doživite izboljšano zmogljivost zaradi večje kapacitete diska in dodatnega pomnilnika.
 • HP Jet Fusion 3D 4210 doseže:
  • do 65 % nižjo ceno na kos2,
  • dvakrat višjo prelomno točko ekonomičnosti med 3D tiskanjem in tradicionalno proizvodnjo.

Kaj je voksel?

Pri 3D tiskanju voksel predstavlja osnovno vrednost v mreži tridimenzionalnega prostora, neke vrste piksel s prostornino. Vsak voksel vsebuje volumetrične podatke, ki bodo ustvarili izdelek z želenimi lastnostmi.

Oglejte si video posnetke

3D tiskalniki HP Jet Fusion
Delovanje 3D tiskalnikov HP Jet Fusion
Tehnologija HP Multi Jet Fusion

Oglejte si celoten potek dela na 3D tiskalnikih HP

Prenesite infografiko

Programska oprema, ki podpira vaše delovne procese

Maksimalna učinkovitost od začetka do konca

HP SmartStream 3D Build Manager

Intuitivna in zmogljiva programska oprema za pripravo in pošiljanje izdelkov v tiskanje.

HP SmartStream 3D Command Center

Spremljajte proces tiskanja, preverjajte stanje potrošnih materialov in prejemajte opozorila v realnem času.


Integracija z vodilnimi rešitvami v industriji

Odkrijte polni potencial 3D tiskanja

Preoblikujte lastnosti izdelkov voksel za vokslom in izkoristite možnosti brezmejnih aplikacij, materialov in barv. Predstavljajte si prihodnost, v kateri lahko izdelujemo "pametne dele" z vgrajeno elektroniko, sledljivostjo in inteligenco. HP in CGS plus sta tukaj, da pomagata vašemu podjetju v pripravi na prihodnjo dobo digitalne proizvodnje.

»HP ima možnost, da popolnoma preobrazi 3D tiskanje. Z njihovo novo tehnologijo bodo vsi zmagali. Pri Shapeways jo lahko ponudimo skupnosti in skupnost lahko naredi neverjetne izdelke.«

Peter Weijmarshausen,
direktor podjetja Shapeways

»Nova tehnologija predstavlja resnično vznemirljiv korak naprej v industrijskem 3D tisku. Nova platforma bi lahko privedla do bistveno večje produktivnosti, izboljšanja kakovosti dela in nižjih stroškov.«

Rob Connelly,
Proto Labs

»HP je veliko pozornosti namenil ravnanju z materiali. Našli so najboljši način – delovno enoto enostavno zapeljete v tiskalnik in ta prepozna, kakšen material, mešanico ali razmerje ste pripravili in kdaj ste to storili.«

John Buffington,
glavni produkcijski inženir, Jabil Inc.

Obiščite demo center 3D tiskalnikov HP


V Ljubljani na Brnčičevi ulici 13 smo odprli predstavitveni salon 3D tiskalnikov HP, v katerem si lahko tiskalnike ogledate v živo in jih tudi preizkusite. Izkušena ekipa certificiranih strokovnjakov vas bo vodila skozi postopek priprave in odgovorila na vsa vprašanja, ki vas zanimajo v zvezi s 3D tiskanjem. Vabimo vas, da rezervirate termin, saj si bomo tako lahko vzeli čas posebej za vas.

Rezervacija termina

Prodajni in tehnični svetovalci

1 Na osnovi notranjega preizkušanja in simulacij je povprečni čas tiskanja pri tiskalnikih HP Jet Fusion 3D do 10-krat krajši od povprečnega časa tiskanja pri primerljivih tiskalnikih FDM in selektivnim laserskim sintranjem, ki sicer stanejo od 100.000 do 300.000 USD in so bili na trgu na voljo aprila 2016. Spremenljivke pri preizkušanju tiskalnih rešitev HP Jet Fusion 4210/4200: Količina izdelkov: ena polna tiskalna enota HP Jet Fusion 3D pri 20-odstotni gostoti zlaganja v primerjavi z enakim številom izdelkov pri zgoraj navedenih konkurenčnih napravah; velikost izdelka: 30 cm3; debelina sloja: 0,08 mm.

2 Na podlagi notranjega preizkušanja in javno dostopnih podatkov, znaša povprečni strošek pri tiskalniku HP Jet Fusion 3D 4200 na izdelek približno polovico povprečnega stroška pri primerljivih tiskalnikih s FDM tehnologijo in selektivnim laserskim sintranjem, vrednih od 100.000 do 300.000 USD, ki so bili na trgu na voljo aprila 2016. Stroškovna analiza temelji na naslednjem: cena standardne konfiguracije sistema, cena potrošnega materiala in stroški vzdrževanja, ki ga priporoča proizvajalec. Stroškovno merilo: ena polna enota za tiskanje dnevno/5 dni na teden v enem letu z enotami s prostornino 30 cm3 pri 10-odstotni gostoti zlaganja z uporabo ponovno uporabljivega materiala HP 3D High Reusability PA 12 in razmerjem ponovne uporabljivosti prahu, ki ga priporoča dobavitelj. Povprečni strošek na izdelek je pri tiskalniku HP Jet Fusion 3D 4200 približno 65 % nižji od povprečnega stroška pri primerljivih tiskalnikih s FDM tehnologijo in selektivnim laserskim sintranjem, vrednih od 100.000 do 300.000 USD, ter 50 % nižji od povprečnih stroškov pri primerljivih tiskalnikih s selektivnim laserskim sintranjem, vrednih od 300.000 do 450.000 USD. Stroškovno merilo: 1,4 polne enote za tiskanje dnevno/5 dni na teden v enem letu z enotami s prostornino 30 cm3 pri 10-odstotni gostoti zlaganja z uporabo ponovno uporabljivega materiala HP 3D High Reusability PA 12 in razmerjem ponovne uporabljivosti prahu, ki ga priporoča dobavitelj v načinu hitrega tiskanja.

3 Na podlagi edinstvenega procesa tiskanja HP z več agenti. Odlična dimenzijska natančnost in podrobnosti v okviru dovoljenih odstopanj. Na podlagi dimenzijske natančnosti, ki znaša ±0,2 mm na XY za votle dele, manjše od 100 mm, in ±0,2 % za votle dele, večje od 100 mm z uporabo materiala HP 3D High Reusability PA 12, izmerjene po peskanju. Za več informacij o specifikacijah materialov si oglejte hp.com/go/3Dmaterials.

4 Hitro ohlajanje omogoča procesna enota s hitrim ohlajanjem HP Jet Fusion 3D. Procesna enota s hitrim ohlajanjem HP Jet Fusion 3D pospeši čas hlajenja v primerjavi s časi, ki jih priporočajo proizvajalci 3D tiskalnikov s selektivnim laserskim sintranjem (SLS) v vrednosti od 100.000 do 450.000 ameriških dolarjev, kot kažejo preizkusi, izvedeni aprila 2016. Tehnologija FDM se v izračunih ne uporablja. Za neprekinjeno tiskanje je potrebna dodatna tiskalna enota HP Jet Fusion 3D (standardna konfiguracija tiskalnika vključuje eno tiskalno enoto HP Jet Fusion 3D).

5 V primerjavi z ročnim postopkom odstranjevanja natisnjenih izdelkov, ki ga uporabljajo druge tehnologije, ki temeljijo na prahu. Izraz »čistejše« se ne nanaša na zahteve glede kakovosti zraka v prostoru in/ali ne upošteva morebitnih veljavnih predpisov v zvezi s kakovostjo zraka ali preizkušanjem. Prah in agenti/sredstva HP ne izpolnjujejo meril za razvrstitev kot nevarna skladno z Uredbo (ES) št. 1272/2008 s spremembami in dopolnitvami.

6 Ponovna uporaba prahu HP 3D High Reusability PA 12 pri priporočeni gostoti zlaganja v primerjavi s tehnologijo selektivnega laserskega sintranja (SLS) zagotavlja odlično ponovno uporabljivost materiala brez negativnega vpliva na mehanske lastnosti. Preizkušeno skladno s standardi ASTM D638, ASTM D256, ASTM D790 in ASTM D648 ter z uporabo 3D-skenerja za preverjanje dimenzijske natančnosti in nadzorovano s pomočjo statističnega obvladovanja procesov.

7 Rešitev 3D tiskanja HP Jet Fusion z uporabo HP 3D High Reusability PA 12 in HP 3D High Reusability PA 11 zagotavlja 80 % ponovno uporabljivost materialov po zaključenem procesu tiskanja tako, da lahko serijsko proizvajate funkcionalne izdelke. Pri preizkušanju material staramo na podlagi dejanskih razmer med tiskanjem, prahu sledimo po generacijah (najslabši scenarij primernosti za reciklažo), izdelke tiskamo in preverjamo mehanske lastnostih in dimenzijsko natančnost po generacijah.

8 Na podlagi notranjega in zunanjega testiranja je čas tiskanja pri tiskalnikih HP Jet Fusion 3D 580 in 540 le majhen odstotek časa, ki ga za primerljiv model potrebujejo tiskalniki s tehnologijo FDM, stereolitografijo (SLA) ali raztopinami za brizganje materialov v vrednosti od 20.000 USD do 120.000 USD, ki so bili na trgu od junija 2017. Preizkusne spremenljivke za tiskalnik HP Jet Fusion 580 3D: količina izdelkov: 1 polna komora sestavnih delov na HP Jet Fusion 3D pri 10-odstotni gostoti pakiranja v primerjavi z enakim številom delov na zgoraj omenjenih konkurenčnih napravah; velikost izdelka: 30 cm3; debelina sloja: 0,08 mm. Preizkusne spremenljivke konkurentov so primerljive.