Nadaljujemo s primeri uspešne uporabe tehnologije 3D-tiska HP Multi Jet Fusion, ki lahko dopolni ali nadomesti tradicionalne načine proizvodnje ter s tem zniža stroške, skrajša čas izdelave, poveča produktivnost, izboljša kakovost in zniža težo izdelkov. Tokrat smo za predstavitev izjemnih možnosti oblikovanja in 3D-tiskanja s tehnologijo HP MJF izbrali nekaj primerov iz industrije.

Bowman optimizira proizvodnjo končnih izdelkov za kletke ležajev

Podjetje Bowman International je vodilni proizvajalec in dobavitelj drsnih ležajev za Združeno kraljestvo in Evropo. Podjetje ponuja širok nabor ležajev in sintranih delov za uporabo na vseh industrijskih področjih. Kletke ležajev običajno predstavljajo enega izmed najbolj pomembnih dejavnikov pri zmogljivosti ležajev ter so hkrati tudi njihov najbolj kompleksen del. Zato je izdelava teh komponent s tradicionalnimi proizvodnimi metodami zelo zahtevna. Ležaje podjetja Bowman, ki so na trgu na voljo v 17 različnih velikostih, običajno izdelujejo iz materialov kot so jeklo, bron ali aluminij. To povzroča hrup in vibracije med delovanjem ležajev ter tako ogroža vzdržljivost materiala in posledično vpliva na kakovost izdelkov. Zaradi izjemno kompleksnih geometrij za izdelavo več tisoč kletk ležajev, ki jih v svoji proizvodnji potrebujejo vsak mesec, ni mogoče uporabljati tradicionalnih proizvodnih postopkov kot je npr. brizganje.

Z možnostmi snovanja, ki jih ponuja 3D-tiskanje, v tem primeru tehnologija HP Multi Jet Fusion (MJF), so inženirji v podjetju Bowman izumili novo zasnovo kletke ležaja. Ta je v fazi pridobivanja patenta in jim bo omogočala spremembe delov ležajev okoli komponent, izdelanih s 3D-tiskanjem. Opazili so, da uporaba materiala HP 3D HR PA 11 (HP PA 11) zagotavlja boljše raztezanje komponent pred porušitvijo, kar je kritičnega pomena pri sestavi. Zaradi te, izboljšane lastnosti, deli potrebujejo manj vzdrževanja, potrebujejo tudi manjše število rezervnih delov. Novi dvovrstni valjčni ležaji imajo sedaj ležajne kletke, izdelane s 3D-tiskanjem, ki imajo 70 odstotkov večjo nosilnost v radialni smeri ter kar 1.000 odstotkov večjo nosilnost v osni smeri.

Prednosti uporabe tehnologije HP MJF:

  • Manjši razmik med plastičnimi deli omogoča namestitev večjega števila valjčkov v ležaju.
  • Podjetje Bowman lahko s tehnologijo HP MJF izdela od pet do sedemkrat več komponent v enakem času.
  • Nove kletke dvovrstnih valjčnih ležajev omogočajo do desetkrat večjo nosilnost ležajev v osni smeri, česar s tradicionalnimi proizvodnimi postopki ni bilo mogoče doseči.
  • Čas dobave se je z 12 do 14 tednov skrajšal na en teden.
  • 70-odstotno povečanje nosilnosti v radialni smeri, 400-odstotno podaljšanje življenjske dobe, 1.000-odstotno povečanje nosilnosti v osni smeri.

Barel s HP Multi Jet Fusion pospešuje proizvodnjo

Podjetje Barel razvija in proizvaja elektroniko za kupce OEM na trgu mednarodne industrije razsvetljave in ogrevanja. Uvodnice podjetja Barel zagotavljajo, da so cevi v določenem položaju s prednapetjem obročka okoli cevi. V preteklosti so bili obročki izdelani iz črnega polietilena PE-500, tako da se jih je po obdelavi ukrivilo ali poravnalo jezičke, da so držali cevi v želenem položaju. Uporaba tega materiala je zaradi potrebne obdelave in krivljenja podaljševala proizvodni postopek, izdelki pa niso ustrezno delovali zaradi jezičkov, ki so se prehitro vračali v začetni položaj.

Tehnologija HP Multi Jet Fusion je uspešno nadomestila postopek CNC-obdelave te komponente pripomogla k:

Enostavnejši proizvodnji – pri 3D-tiskanju s tehnologijo HP Multi Jet Fusion ni potrebe po dodatnih korakih obdelave za doseganje izvirne zasnove komponent, vključno z zahtevano ukrivljenostjo jezičkov, ki zagotavlja prednapetje.

Izboljšani natančnosti – kot ukrivljenosti za doseganje zahtevanega prednapetja je bil prilagojen materialu HP 3D HP PA 12.

KB Baumann je skrajšal čas izdelave z različnimi barvami materiala

Nemško podjetje Konstruktion Bureau (KB) Baumann je vodilno inženirsko podjetje in dobavitelj rešitev po meri za področje medicinske tehnologije in strojne industrije. Kot proizvajalec komponent za kupce po vsem svetu podjetje Baumann v proizvodnem procesu uporablja tehnologijo 3D-tiskanja. V preteklosti je podjetje v proizvodnji uporabljajo tehnologijo ciljnega nalaganja (FDM – Fused Deposition Modeling) in tehnologijo selektivnega laserskega sintranja (SLS – Selective Laser Sintering). Vendar so bili posledica teh tehnologij pogosto nizkokakovostni izdelki s slabo trdnostjo. Poleg tega, da so v iskali hitro proizvodno metodo, so v nekatere svoje komponente želeli vključiti barve, kar uporabnikom olajša prepoznavanje določenih delov ter poenostavi popravila in zamenjave. Podjetje Baumann je prepoznalo zmogljivosti barvnega 3D-tiskanja s HP tiskalnikom pri prenosu znanja iz razvoja v sestavo preko pripomočkov za sestavo na področju izobraževanja.

Tehnologija HP Multi Jet Fusion omogoča podjetju hitrejše izvajanje razvojnih ciklov in prilagajanje delov opreme za hitrejše proizvodne procese, kar pomaga pri zniževanju stroškov ter izboljšanju trdnosti in stabilnosti izdelkov.

Poleg tega pa v Baumannu uporabljajo zmogljivost barvnega 3D-tiskalnika HP Jet Fusion 580 Color, da pomaga strankam jasno označevati dele, ki morajo biti sestavljeni, ali dele, ki morajo biti zamenjani. S tem pomagajo strankam pri vsakodnevnem delovanju ter hkrati zagotavljanju hitrejše dobave nadomestnih delov.

Za izdelavo ohišja učnega digitalnega senzorja za kupca je podjetje Baumann s tehnologijo HP Multi Jet Fusion uporabilo manj delov v primerjavi s tradicionalnimi proizvodnimi metodami, kar je znižalo stroške tako v podjetju kot pri kupcu. Barvno označeni deli so v veliko pomoč pri preprečevanju napak pri sestavi, saj barve nakazujejo, katero orodje je treba vstaviti v določen del komponente.

HP uporablja lastno tehnologijo za izdelavo končnih izdelkov

Podjetje HP ustvarja tehnološke rešitve, ki spreminjajo življenja ljudi in delovanje podjetij po vsem svetu. Kamera HP Z 3D je edinstvena samostoječa kamera, ki je kompatibilna z operacijskim sistemom Windows 10 in zmanjša zasedenost prostora na pisalni mizi ter v realnem času poenostavi zajem in vizualizacijo objektov in dokumentov. Ta kamera olajša delo in sodelovanje, tako da dodaja tlorisne poglede 3D-objektov, 2D-dokumentov in v živo zajema posnetke za prikaz. Stojalo tri-v-enem je bilo v preteklosti sestavljeno iz treh ločenih brizganih delov, vendar v podjetju HP sedaj uporabljajo svojo tehnologijo Multi Jet Fusion (MJF) za pospešeno proizvodnjo in 3D-tiskanje celovitega končnega izdelka.

Izdelava kamere z uporabo tehnologije HP MJF prinaša naslednje prednosti:

Stroškovni prihranki: Brizgani deli stanejo 2,04 evra na kos, medtem ko izdelki, proizvedeni s tehnologijo HP MJF, stanejo le 0,30 evra na kos.

Skrajšanje časa: Izdelava prototipov s postopkom obdelave traja več tednov, izdelava prototipov s tehnologijo HP MJF pa le nekaj  dni.

Svoboda pri snovanju: Proizvodnja z uporabo tehnologije HP MJF omogoča optimizirano orientacijo, kar se odraža v večji kakovosti izdelkov, saj omogoča izdelavo edinstvene geometrije v obliki cvetnih listov, ki je v skladu s sestavljeno ukrivljeno površino ter prilagojena oblika luknje za odstranjevanje prahu.

Spoznajte delovanje 3D-tiskalnikov HP Jet Fusion v demo centru CGS plus na Brnčičevi ulici 13 v Ljubljani ter odkrijte nov način izdelave prototipov in proizvodnje funkcionalnih izdelkov – s kakovostnimi rezultati, do 12-krat hitreje in z nižjimi stroški!

Edita Žugelj, CGS plus

Članek objavljen v reviji IRT300