Lumion 7 enostavno preobrazi sterilne stene in strukture v realne življenjske površine z listjem, nepravilnostmi in naravnim staranjem materiala. Te nove funkcije odpravijo hladnost računalniško generiranih podob. Z dodajanjem robov, hrapavosti in drugih lastnosti naravnih materialov so videti veliko bolj resnične.

Točkovna in pasovna osvetlitev

Nove lastnosti svetil in svetilnih trakov nudijo širok izbor vznemirljivih možnosti, ki omogočajo izboljšanje notranjosti in zunanjosti s svetili, ki so več kot le preprosti žarometi. V nekaj sekundah lahko dodate tračni svetilni sistem, z diskretno osvetlitvijo površin lahko prostoru daste toplino ali simulirate dnevno svetlobo skozi okno, da bi stranke lahko čim pristneje vstopile v svet, ki ste ga ustvarili.

Prozornost in prosojnost materialov

Programska oprema Lumion 7 omogoča prosojnost materialov, kar je odlično za ustvarjanje zaves, skozi katere se pretaka svetloba. Strankam lahko pokažete tudi postavitev v modelu, tako da gledate vanj skozi prozorne stene.

Pri novi funkciji voščenosti se uporablja tehnika, imenovana sipanje med površinami. Odlično deluje na materialih, kot je marmor, za ustvarjanje prosojne površine z voščenim videzom. V tipičnem slogu Lumion lahko to funkcijo dodate in prilagodite z uporabo samo enega drsnika.

Staranje

Do zdaj je moral umetnik za obrabljen ali star videz materialov strukture površin narisati ročno. Zaradi programske opreme Lumion 7 je ta izjemno podroben postopek stvar preteklosti. Zdaj lahko nepravilnosti, pristnosti in starane materiale ustvarite s preprostim miškinim klikom.

Odpravite videz in občutek računalniške grafike in na jeklo dodajte rjo, na les obrabe ali na kamenje umazanijo in mah. Zaradi resničnosti, ki nastane s tem, se materiali zdijo, kot da so tam že od nekdaj, in pristnosti je dodana globina, ki ne bo ostala neopažena.

Listje

Preproste oblike lahko na edinstven način preoblikujete v resnično rastlinje, zato lahko listnate žive meje izdelate v kateri koli obliki in velikosti, ki si jo zamislite. Dodajte bršljan (in druge plezalne rastline) po celotnih površinah, kot so stene ali kipi. Ali preprosto dodajte košček zelenja na tla. Ne glede na to, ali morate z eno od devetih prednastavitev plezalnih rastlin Lumion 7 pokriti celotne stene ali želite dodati kanček zelenja na obstoječe materiale, boste svojemu načrtu vdihnili novo življenje.

Dodajte kontekst vašemu dizajnu

S pomočjo projekta OpenStreetMap postavite svoj model na zemljevid. Ta funkcija omogoča neposredno izbiro lokacije kjer koli na Zemlji. Programska oprema Lumion nato z uvažanjem podatkov formata 2D iz podatkovne baze OpenStreetMap ustvari ustrezne zemljevide v formatu 3D.

Delite na spletu z novimi ukazi MyLumion®

Prejšnje različice programske opreme Lumion so omogočale skupno rabo panoram prek spletne platforme MyLumion. Zdaj programska oprema Lumion 7 pri uporabi katere koli namizne ali mobilne naprave omogoča skupno rabo vaših načrtov, tako da slike objavi neposredno prek portala MyLumion.

Objavite video neposredno na YouTube

Tako se vam ni treba več ukvarjati s shranjevanjem, prenašanjem in nalaganjem videoposnetkov. Preprosto zaženite funkcijo ustvarjanja vizualizacije, se prijavite v svoj račun YouTube in končan videoposnetek prenesite na splet neposredno iz programa Lumion. Deljenje videoposnetkov načrtov še nikoli ni bilo tako preprosto.

Delajte hitreje s priljubljenimi materiali

Dodane najljubše funkcije za materiale v programski opremi Lumion 7 omogočajo shranjevanje najbolj individualnih materialov, ki ste jih oblikovali do popolnosti, in preprost priklic ter njihovo ponovno uporabo. Ta funkcija poleg shranjevanja kompletov materialov omogoča njihovo ponovno uporabo. Nič več iskanja tistega »pravega dotika« na vaših materialih v novih projektih. Preprosto prikličite svoje priljubljene materiale ali jih prenesite v komplet materialov, kliknite in že ste končali.

Naredite spremembo v Revitu in si jo takoj oglejte v Lumionu

Novo v programski opremi Lumion 7.3: Funkcija LiveSync® omogoča visokokakovostne oglede načrtov Revit® v formatu 3D v realnem času. Ta vtičnik za program Revit ustvari povezavo v živo s programsko opremo Lumion, tako da si lahko spremembe v programu Revit predhodno ogledate v programu Lumion v realnem času.

Sinhronizacija v živo vam lahko pomaga delati hitreje, na primer v zgodnjih fazah načrtovanja, ko model v programski opremi Revit še pogosto spreminjate.

Zavese

20 novih prednastavitev zaves, vsaka ima specifičen vzorec in prosojnost.

Naravno starani materiali

20 novih obrabljenih in staranih materialov, vključno z zlatom, bronom, srebrom, usnjem, plastiko, kamnom in lesom.

Listje

9 novih rastlinskih materialov (samo različica Lumion Pro).

Več informacij in nasvetov

Za podrobnejše informacije o programu Lumion, njegovih zmogljivostih in licencah nas pokličite ali pošljite povpraševanje prek kontaktnega obrazca. Z veseljem vam bomo pomagali pri pravilni izbiri, začetni namestitivi in specializiranem izobraževanju.

Pokličite 01 530 11 28