S predstavitvijo tiskalnikov HP DesignJet Z6 Pro in Z9+ Pro podjetje obeležuje 30. obletnico prvega izdelka DesignJet. Z novima tiskalnikoma velikega formata stavi na kakovost in natančnost barv in med drugim cilja na strokovnjake za geografske informacijske sisteme.

HP je dal na trg dva nova tiskalnika velikega formata HP DesignJet Z6 Pro in Z9+ Pro, namenjena vsem tistim uporabnikom, ki zahtevajo širok barvni obseg in tiskanje s točnimi barvami. Med njimi so tudi strokovnjaki za geografske informacijske sisteme in vizualni umetniki.

DesignJet Z Pro s kromatičnim črnilom RGB HP Vivid Photo pokrije 93 % obsega barvne lestvice Pantone, oziroma 26 % več kot prejšnja generacija, kakovost tiska pa je le z devetimi črnili enakovredna kakovosti tiskalnikov z 12 črnili.

Novost, kot so univerzalne tiskalne glave z visokoločljivostno arhitekturo šob (HDNA) s tehnologijo dvojnih kapljic, ki je zasnovana za zmanjšanje vidne zrnavosti in odpravo potrebe po svetlih barvnih črnilih, zagotavlja tisk z jasnimi detajli in briljantnimi kontrasti.

Tiskalnik HP DesignJet Z9+ Pro ima spektrofotometer, ki pomaga pri doseganju verodostojnih in natančnih barvnih odtenkov. Vsi postopki v zvezi s kalibracijo potekajo samodejno. Spektrofotometer s kalibriranjem omogoča barvno ponovljivost tudi v daljšem časovnem obdobju.

PPREVERI TISKALNIK Z9+ pro V SPLETNI TRGOVINI

DesignJet Z6 pro je primeren za strokovnjake za geografske informacijske sisteme, ki potrebujejo natančne zemljevide ter ostre konture in besedila, hkrati pa morajo paziti na varnost podatkov.

PPREVERI TISKALNIK Z6 pro V SPLETNI TRGOVINI

 

Algoritem Adobe PDF Print Engine omogoča odlične transparence in reprodukcijo slojev, tiskalne glave HP HDNA in tehnologija HP Pixel Control pa zagotavljajo visoko natančnost, gladke prehode in razločne barvne odtenke, ki so še posebej pomembni pri tiskanju kompleksnih zemljevidov.

Tiskalnika HP DesignJet Z6 Pro in Z9+ Pro s samodejnim podajanjem rol brez vretena tudi povečata produktivnost.

HP DesignJet Z6 Pro tiska na navaden papir z enako kakovostjo dvakrat hitreje, medtem ko tiskanje na fotomateriale z modelom HP DesignJet Z9+ Pro poteka do 18 % hitreje in z boljšo kakovostjo.

Tiskalniki so združljivi s kartonskimi kartušami HP Eco Carton, ki zmanjšujejo porabo plastike do 80 %. Zunanji karton kartuš Eco Carton je mogoče odstraniti prek lokalnega sistema za zbiranje kartona.

Povzeto po AEC MAGAZINE.