MagiCAD za Revit in AutoCAD je številka ena rešitev BIM za načrtovanje strojnih, elektro in vodovodnih napeljav (MEP), ki jo uporablja na tisoče podjetij v več kot 80 državah po vsem svetu.

Kaj vam omogočajo dodatna orodja MagiCAD?

MagiCAD omogoča lažje, hitrejše in natančnejše načrtovanje BIM modelov. Popolnoma integriran v Autodeskovi platformi Revit in AutoCAD, MagiCAD ponuja niz zmogljivih funkcij modeliranja za vsako disciplino MEP in omogoča integrirane sistemske izračune. Z MagiCAD-om načrtujete z več kot 1.000.000 inteligentnimi predmeti BIM, ki so preverjeni pri proizvajalecih. Poleg tega MagiCAD podpira številne lokalne standarde in simbole, zaradi česar je edinstvena in resnično mednarodna rešitev.

MagiCAD Ventilation

Zagotavljanje čistega in zdravega zraka v zaprtih prostorih je ena najzahtevnejših nalog v sodobnih stavbah. MagiCAD olajša to nalogo z zagotavljanjem nabora funkcij za modeliranje in izboljšanje produktivnosti, ki zmanjšajo rutinsko mehansko načrtovanje. Z MagiCAD-om je enostavno modelirati tudi zahtevne rešitve za napeljavo kanalov.

Poleg tega MagiCAD omogoča natančne izračune, prilagoditve in optimizacijo prezračevalnih sistemov že v fazi načrtovanja. Ponuja veliko izbiro vgrajenih izračunov, kot so seštevanje pretoka, dimenzioniranje, uravnoteženje in druge izračune.

MagiCAD Piping

MagiCAD Piping ponuja celovito rešitev BIM za načrtovanje in izračun sistemov ogrevanja, hlajenja in sanitarne vode, vključno z drenažo, brizgalkami in specializiranimi sistemi. Vsebuje številne funkcije produktivnosti in modeliranja, ki načrtovalcem HVAC prihranijo čas.

MagiCAD ponuja tudi celovite izračune velikosti in uravnoteženja, tako da lahko z nekaj kliki izberete primerne radiatorje, dodate sanitarne vtičnice in nato izračunate velikost sistema in prilagoditve za sisteme ogrevanja, hlajenja... Poleg tega lahko uporabite tudi sanitarne odprtine za izračun raznolikih pretokov drenaže.

MagiCAD Electrical

MagiCAD Electrical ponuja celovito rešitev BIM za načrtovanje in izračun električnih, svetlobnih, telekomunikacijskih in podatkovnih sistemov. Vključuje orodja, ki pomagajo pri električnih izračunih, poenostavljajo načrtovanje podrobnosti električnega vezja, ustvarjajo sheme stikalne plošče in zagotavljajo napredne funkcije vezja v sinhronizaciji z risbami. MagiCAD Electrical omogoča tudi dostop do knjižnic izdelkov MagiCAD, ki vsebujejo široko paleto električnih izdelkov s pravilno geometrijo in ustreznimi tehničnimi podatki.

MagiCAD Shematics

MagiCAD Schematics ponuja prvo popolnoma integrirano programsko opremo za ustvarjanje shem, ki deluje sinhronizirano z modeli AutoCAD in Revit. Orodje omogoča povezovanje in sinhronizacijo elementov med shematskimi risbami in družinami v modelu, kar omogoča dvosmerno izmenjavo podatkov, da se zagotovi skladnost zahtevanih podatkov v celotnem projektu.

MagiCAD Schematics prihrani čas oblikovalcev in pospeši izvedbo projekta z zagotavljanjem že pripravljenih, lokaliziranih knjižnic simbolov. Simboli in črte po meri z uporabniško določenimi parametri ponujajo hitre in preproste shematske risbe, ki jih lahko ustvarite znotraj projekta. Simbole lahko povlečete in spustite neposredno v pogled osnutka prek palete orodij, ki je preprosta za uporabo.

MagiCAD Sprinkler

 MagiCAD Sprinkler Designer nudi zmogljive, popolnoma integrirane specializirane izračune sprinklerjev za široko paleto svetovno priznanih standardov sprinklerjev. Paket združuje cevni modul in modul za izračun škropilnikov za Revit in AutoCAD.

Modul za izračun sprinklerjev MagiCAD omogoča dokončanje izračunov velikosti in pretoka brizgalnih cevi ter zagotavlja, da je načrtovanje in modeliranje sprinklerskih sistemov hitro, enostavno in učinkovito konfigurirati. Modul MagiCAD Piping omogoča natančno namestitev brizgalnih glav in komponent ter nato samodejno povezavo z distribucijskim cevovodom.

MagiCAD Support & Hangers

MagiCAD Supports & Hangers za Revit omogoča enostavno, učinkovito in popolnoma integrirano načrtovanje podpornih in obešalnih sistemov za kanale, cevi in kabelske police. S podporami in obešalniki MagiCAD je mogoče sisteme vzmetenja oblikovati z uporabo generičnih komponent ali komponent, specifičnih za proizvajalca. Vsako rešitev za podporo ali obešalnik je mogoče konfigurirati in optimizirati glede na zahteve posameznega primerka. Na primer z izbiro podpore iz jeklenih konstrukcij, plošč, sten in drugih razpoložljivih konstrukcijskih objektov. Z uporabo natančno modeliranih podpor in obešal, skupaj s sistemi MEP in strukturnim načrtovanjem, modul omogoča izdelavo kosovnice materialov (BOM). To se lahko uporabi za izdelavo in tudi ocene stroškov.

MagiCAD Cloud

MagiCAD Cloud je oblačna storitev, ki ponuja največjo svetovno zbirko preverjenih objektov BIM za projektiranje MEP z izčrpnimi funkcionalnimi podatki za integrirane inženirske izračune.

1.000.000 objektov BIM

MagiCAD Cloud ponuja brezplačen dostop do največje svetovne izbire s strani proizvajalca preverjenih objektov BIM za strojno, elektro in vodovodno načrtovanje (MEP) z izčrpnimi funkcionalnimi podatki za inženirske izračune.
Vsi objekti BIM v MagiCAD Cloud so natančno modelirani, vključno s potrebnimi tehničnimi informacijami, in jih preverijo proizvajalci, preden jih objavijo.

Zmogljive možnosti načrtovanja z MagiCAD

Obsežna knjižnica objektov

Z MagiCAD-om že od samega začetka načrtujete s pravimi izdelki. Ko potrebujete ventil, radiator, difuzor ali kateri koli drug izdelek za namestitev, ga lahko izberete iz največje evropske knjižnice predmetov BIM, ki jih je preveril proizvajalec, in ga vstavite neposredno v model v živo. MagiCAD omogoča takojšen dostop do več kot 1.000.000 podatkovno bogatih objektov MEP 300 vodilnih mednarodnih proizvajalcev.

Lokalizirani standardi za izračune

Objekti BIM MagiCAD so modelirani iz fizičnih izdelkov do visoke stopnje podrobnosti, s pravilnimi dimenzijami in tehničnimi informacijami, ki jih zagotovijo proizvajalci. Vrednosti za izgubo tlaka, ravni hrupa, zmogljivost ogrevanja in hlajenja ter drugi podatki so vedno prisotni v modelu, kar omogoča natančne izračune med načrtovanjem. Kombinacija funkcij MagiCAD in objektov BIM zagotavlja, da bo končna zasnova delovala, kot je predvideno. Poleg tega je MagiCAD lokaliziran tako, da izpolnjuje zahteve glede izračunov, predstavitve in poteka dela nekaterih večjih evropskih trgov.

Orodja za produktivnost

MagiCAD vključuje nabor pametnih in učinkovitih produktivnih funkcij, ki so na voljo v vseh modulih MagiCAD. Ti vključujejo orodje za razdeljene segmente, ki se uporablja za rezanje kanalov, cevi ali kabelskih nosilcev na standardne dolžine; orodje “Running Index Tool” za številčenje komponent in opreme z edinstvenimi nastavljivimi formati številčenja; orodje “Find and Replace” za zamenjavo katere koli vrste izdelka z drugim podobnim in več.

Napredna orodja za usklajevanje

MagiCAD omogoča zaznavanje kolizij v realnem času in na našo zahtevo. Gradbena dela se lahko ustvarijo samodejno na podlagi zahtev glede prostora med kanali, cevmi, kabelskimi policami, protipožarnimi loputami itd., vključno z izolacijo. Poleg tega ponuja programska oprema integrirana orodja za izdelavo kosovnice materialov (BOM), kar ima za posledično izboljšano upravljanje stroškov in učinkovitejši postopek naročanja. MagiCAD je tudi popolnoma združljiv z najnovejšim standardom IFC, kar uporabnikom omogoča izvoz projektnih modelov v formatu IFC enega za drugim ali v paketu z definiranimi vsemi izbranimi nizi lastnosti.

Lokalizirana vsebina

Projektne predloge omogočajo vnaprejšnjo opredelitev pomembnih elementov projekta. Na primer, modele in družine izdelkov je mogoče vnaprej izbrati za uporabo in dati na voljo posebne metode izračuna. Uporabite lahko že pripravljene, za trg specifične in lokalizirane predloge projektov MagiCAD ali pa jih vnaprej konfigurirate sami. Uporaba predlog prihrani čas v fazi načrtovanja, saj omogoča bolj logičen proces načrtovanja in pomaga preprečiti napake. Poleg tega MagiCAD ponuja možnost dodajanja lokalnih 2D simbolov izbranim 3D modelom ter dinamični namestitveni vmesnik, ki se prilagaja izbranemu izdelku.

Vtičniki in orodja za izbiro

Nudimo široko paleto vtičnikov za povezovanje proizvajalčeve programske opreme za izbiro, konfiguracijo in dimenzioniranje neposredno v MagiCAD. Ko je izdelek, kot je klimatska naprava, konfiguriran z uporabo vtičnika, ga je mogoče uvoziti v projekt v formatu RFA skupaj z dimenzijami, simboli, priključnimi točkami in tehničnimi podatki.

Svetovanje pri nakupu in uvajanju dodatnih orodij MagiCAD.


CGS plus nudi arhitektom, projektantom visokih gradenj in gradbenikom tehnično podporo za programsko opremo Autodesk, pomoč pri namestitivah, svetovanje in asistenco pri projektih, kot tudi razvoj dodatnih aplikacij po meri za programe Autodesk.

Pokličite nas na 01 530 11 29

Prodajni in tehnični svetovalci