Tisk 3D je nova spletna stran, ki vam poleg enostavnih navodil za oblikovanje, prenos 3D-modelov in naročanje izdelkov omogoča tudi takojšen izračun cene izdelka, natisnjenega s 3D-tiskalnikom HP Multi Jet Fusion.

Naročanje 3D-tiska s takojšnjim izračunom cene

Spletno stran so ustvarili v želji, da tudi širši javnosti predstavijo tehnologijo 3D-tiskanja HP Multi Jet Fusion ter vsakomur omogočijo, da takoj preveri ceno izdelka, ki bi ga rad dal natisniti. Ali v podjetju čim prej potrebujete izdelke brez uporabe orodij za brizganje plastike; ste razvojnik, ki želi testirati funkcionalnost novega izdelka ali pa želite le natisniti model, ki ste ga našli na spletu? Na Tisk 3D lahko takoj preverite ceno izdelave in naročite izdelek kot v spletni trgovini.

Tehnologija 3D-tiskanja HP Multi Jet Fusion (MJF) omogoča izdelavo kakovostnih in funkcionalnih delov s hitrostjo proizvodnje, od 10 do 12-krat hitrejšo od konkurenčnih tehnologij. Pri tiskanju se uporabljajo poliamidi, termoplastični poliuretan, polipropilen ali termoplastični poliamid, nabor materialov pa se ves čas širi. Tehnologija HP MJF zagotavlja celovito rešitev od zasnove do končnega izdelka. Za razliko od 3D-tehnologij, ki uporabljajo postopke s počasnim ustvarjanjem točk, enote obdela s hitrimi prehodi čez celotno tiskalno območje in s tem doseže veliko proizvodno hitrost. HP MJF je namenjena tako proizvodnji prototipov kot serijskih sestavnih delov in končnih izdelkov. Ti so izotropni, vodotesni in zrakotesni ter so po svojih mehanskih lastnostih enakovredni izdelkom iz brizgane plastike. Zahvaljujoč tehnologiji 3D-tiskanja HP Multi Jet Fusion, lahko načrtujemo in proizvajamo tudi izdelke s komponentami, ki jih na tradicionalne proizvodne načine ni mogoče narediti. Poleg tega za izdelavo ne potrebujemo orodja, temveč le 3D-model, cena izdelave pa ni odvisna od geometrije ali personalizacije izdelka.

V današnjem svetu, kjer se je potrebno hitro prilagoditi spremembam na tržišču, sta fleksibilnost in hitrost prilagajanja ključni. Izdelki, natisnjeni s HP-jevimi 3D-tiskalniki, izpolnjujejo vse pogoje za to. Poleg tega lahko z vzvratnim inženiringom hitro izdelamo marsikateri rezervni del ter s tem zmanjšamo čas zastoja v proizvodnji, hkrati pa ne potrebujemo zaloge nadomestnih delov, ker jih naredimo po potrebi. Velja tudi poudariti, da lahko del, ki se je pokvaril, polomil ali obrabil, optimiziramo ter s tem še dodatno prispevamo k izboljšanju proizvodnih procesov.

Če še nimate 3D-modela, vam strokovnjaki po načrtu pomagajo z oblikovanjem CAD, lahko vam naredijo vzvratni inženiring, obdelavo mreže 3D-skeniranih izdelkov in pripravo na tisk, ali skupaj z njimi razvijete izdelek, ki ga potrebujete.

Več najdete na www.tisk3d.si

Edita Žugelj, CGS plus

Članek objavljen v reviji Računalniške novice

3D-TISK OD PROTOTIPOV DO SERIJSKE PROIZVODNJE

www.Tisk3D.si