Ponovno vas obveščamo, da podjetje Autodesk aktivno preverja legalnost in ustrezno uporabo licenc za svoje programe. Bodite pozorni, da licence Autodesk uporabljate skladno z licenčnimi določili podjetja.

Po sklenjenem najemu je licence potrebno ustrezno namestiti na vaše naprave. Vse namestitve morate prenesti s portala Autodesk. Za upravljanje z licencami skrbi odgovorna oseba oziroma administrator. To je oseba, ki licence dodeljuje končnim uporabnikom. Končni uporabniki si namestijo licenco iz svojega Autodesk računa in se v program vpišejo z uporabniškim imenom (metoda Sign-in).

V kolikor ena oseba uporablja licence še na drugih napravah (službeni, domači računalnik, itd) je vsakič potreben izpis iz naprave. Program se lahko uporablja le na eni napravi sočasno!

Najpogostejše napake, ki se pojavljajo pri uporabi licenc:
1. Imeli ste trajne licence za Autodesk in aktivno vzdrževanje le-teh. Odločili ste se, da vzdrževanja ne boste podaljšali, zato:
– vam v uporabi ostane verzija programske opreme Autodesk, ki je bila aktualna na dan prenehanja veljavnosti vzdrževanja;
– vse predhodne verzije morate odstraniti iz računalnika;

2. Imeli ste trajne licence Autodesk in aktivno vzdrževanje le-teh. Odločili ste se za zamenjavo licenc za najem po subvencionirani ceni, zato:

– morate prehod na licenčni najem narediti skladno z navodili, ki vam jih pošlje Autodesk;
– na portalu Autodesk imate dostop do novih namestitvenih datotek in predhodnih verzij, ki vam pripadajo. Vse namestitve morate prenesti s svojega portala Autodesk;
– na portalu Autodesk morate ustvariti uporabnike licenc in jim dodeliti licence;
– odstraniti je potrebno vse predhodne različice programske opreme Autodesk, ki so bile nameščene kot trajne licence.

3. Preizkusne različice programske opreme Autodesk ne morete spremeniti v komercialno licenco. Potrebna je ponovna namestitev z vašega portala Autodesk. 

Licenčna določila za programsko opremo Autodesk si lahko ogledate na povezavi:  https://www.autodesk.com/company/legal-notices-trademarks/software-license-agreements-legacy

Več informacij in nasvetov

Za podrobnejše informacije o programski opremi ter licencah nas pokličite ali pošljite povpraševanje prek kontaktnega obrazca.

Pokličite 01 530 11 29