hsbcad

Programska oprema za načrtovanje lesenih konstrukcij v montažni gradnji

Deluje na platformi AutoCAD Architecture. Celoten programski paket zaokrožuje 9 posameznih modulov ter 7 dodatnih vmesnikov za krmiljenje strojev.

Načrtovanje

Programski paket hsbcad® se povezuje neposredno s programskim okoljem Autodesk® – načrte lahko dinamično spreminjate ali posodabljate glede na spremembe v modelu 2D ali 3D.

Oblikovanje

Raziščite svoje načrtovalske zamisli, vizualizirajte koncepte, ustvarite in upravljajte računalniško podprte tehnične risbe in si s simulacijo pomagajte predstavljati, kako se bo načrt uresničeval v postopkih proizvodnje in gradnje.

Proizvodnja

Moduli hsbcad® pretvarjajo načrte v podatke za računalniško podprto proizvodnjo brez izgube informacij, pri tem pa v celoti nadzorujejo proizvodne procese v realnem času v proizvodnem okolju. Kar vidite na modelu 3D, je to, kar dobite iz stroja.

Gradnja

hsbcad® podpira postopke informacijskega modeliranja zgradb, v katerih sodelujejo arhitekti, projektanti in gradbeniki z namenom reševanja zapletenih izzivov pri oblikovanju in zmanjšanja količine odpadkov, izboljšanja učinkovitosti in kakovosti končnega rezultata.

Pregled hsbcad modulov

Programski paket hsbcad zagotavlja rešitve za pretvorbo arhitekturnega načrta v proizvodni načrt in podatke brez izgube informacij. Rešitve temeljijo na inteligentnem modelu AutoCAD Architecture 3D, ki se neposredno povezuje z znanim programskim okoljem Autodesk in osnovnimi funkcijami programske opreme AutoCAD, in tako zagotavljajo največjo prilagodljivost in poznavanje za načrtovanje brez meja.

hsbcad WALL

hsbcad WALL je modul za načrtovanje okvirnih in kompozitnih sten (OSB s polnilom iz izolativne pene) iz lesa in lahkega jekla. Omogoča popolnoma avtomatizirano izdelavo sten s pomočjo predhodno določenih oblik vogalov, T-spojev in odprtin.

hsbcad ROOF & FLOOR

Modul za načrtovanje stropnih in strešnih elementov, poleg načrtovanja plošč, omogoča avtomatski popis vseh pripadajočih povezovalnih elementov.

hsbcad POST & BEAM

Modul za načrtovanje ostrešij in lesenih nosilcev s pripravljenimi obdelavami (utori, čelni spoji, vijaki ...). Obdelane elemente lahko izvozimo v datoteke za krmiljenje strojev za obdelavo lesenih nosilcev (dodatni modul hsbcad CAM).

hsbcad LOG

Modul nam omogoča načrtovanje sten iz brun, pripravo le-teh za proizvodnjo ter pripravo natančne dokumentacije za montažo.

hsbcad SIPS

Modul za načrtovanje kompozitnih sestavljenih elementov (OSB s polnilom iz izolativne pene).

hsbcad CLT

Z modulom CLT lahko enostavno ustvarite kakršenkoli model iz križno lepljenih plošč. Knjižnica vsebuje stenske, stropne ter talne lesene elemente.

hsbcad GLULAM

Modul za načrtovanje kompleksnih ukrivljenih lesenih nosilcev in elementov, ki so uporabljeni v večjih objektih (hodniki, mostovi ipd.).

hsbcad CAM

Modul za izvoz podatkov za krmiljenje strojev (CAM), kot so avtomatizirane žage (npr. Hundegger), mostovi za spojkanje ali multifunkcijske postaje (npr. Weinmann, Bautech) ter stroji, narejeni po meri.

Več informacij in svetovanje

Za podrobnejše informacije o programu hsbcad, njegovih zmogljivostih in licencah nas pokličite ali pošljite povpraševanje prek kontaktnega obrazca. Z veseljem vam bomo pomagali pri pravilni izbiri, začetni namestitivi in specializiranem izobraževanju.

Pokličite 01 530 11 29